beugel overbeetbeugel overbeet

Overbeet corrigeren met Invisalign Comfortho Invisalign

Invisalign onzichtbare beugel is een zeer geschikte techniek om overbeetproblemen te corrigeren. De onzichtbare beugel laat toe om een reeks van differentile krachten toe te passen op het gebit met maximale controle en vooral met een minimum aan ongemak.

Een overbeet verhelpen: 9 stappen (met afbeeldingen)

Een beugel is de meest gangbare en best werkende manier om een overbeet te behandelen, vooral bij kinderen. Ontworpen door sterke draden aan kleine metalen steunen te bevestigen, zetten beugels een constante druk op je tanden waardoor ze worden gedwongen om gedurende een periode van een aantal maanden een nieuwe positie in te nemen.

Overbeet Gezond.be

De behandeling van een overbeet In de meeste gevallen wordt er bij een overbeet een beugel geplaatst door de orthodontist. Deze beugel zorgt ervoor dat er een constante druk op de tanden wordt uitgevoerd, waardoor de scheve tanden langzaam op hun plek worden gezet.

Blokbeugel of activator, Behandeling en kosten De

Een blokbeugel wordt ook wel activator genoemd en kan worden ingezet wanneer er sprake is van een overbeet. Een activator wordt gebruikt om de groei van de kaken te sturen zodat de onder en bovenkaak beter op elkaar gaan passen. Het resultaat is een goede beet en een juiste stand van de kaken, tanden en kiezen.

Soorten beugels, Orthodontie Zwielich

Deze beugel wordt met behulp van banden aan de kiezen vastgecementeerd. Door aan de schroef te draaien wordt de bovenkaak verbreed. De Herbst scharnier beugel. Een Herbstscharnierbeugel is een vaste beugel, die wordt gebruikt bij een overbeet als de bovenvoortanden verder voor de ondertanden uitsteken dan normaal.

Blokbeugel / activator, uitneembaar – Orthodontie

De activator is een uitneembare beugel die gelijktijdig in de boven en onderkaak werkt. De activator houdt de onderkaak naar voren zodat de boven en ondertandbogen goed op elkaar gaan passen, je krijgt hierdoor een goede ‘beet’. De beugel wordt op maat gemaakt op je eigen gebitsmodellen en een speciale beetregistratie in warme zachte was.

Volwassenen TopOrtho

Om bijvoorbeeld een serieuze overbeet te corrigeren, is een kaakoperatie nodig. Welke beugels zijn er Volwassenen krijgen bijna altijd een vaste beugel, omdat tanden en kiezen daarmee (in tegenstelling tot een uitneembare beugel) alle kanten op kunnen worden bewogen. Dat geeft het

Tarieven en vergoedingen, TM Orthodontie

De blokbeugel wordt vaak gebruikt bij kinderen die last hebben van een zogenoemde overbeet. Dit is wanneer de voortanden van de bovenkaak uitsteken voor de tanden van de onderkaak. De blokbeugel is een voorbehandeling om de overbeet te verminderen. Ook is dit een voorbereiding voor de slotjesbeugel om de tanden goed en mooi op elkaar te zetten.

hot articles