kubus wiskundekubus wiskunde

Workshop Rubik’s Cube & Wiskunde

Rubik’s Cube & Wiskunde Een kleurrijke workshop 6 vierkanten voor wiskunde Vierkant voor Wiskunde Kamp B, woensdag 15 augustus 2012 Om de kubus zelf op te lossen moet je Combineren, Roteren, Spiegelen, Conjugeren, Commuteren, Inverteren, Orde

De wiskunde achter de Rubiks kubus, KIJK Magazine

In 1980, veertig jaar geleden, sloot Rubik een distributiedeal met een Amerikaanse fabrikant en kwam de kubus wereldwijd op de markt. Een mooie aanleiding om een frisse duik te nemen in de wiskunde achter dit bijzondere speelgoed. Dit is het begin van het artikel ‘Verdraaide kubus’

oppervlakte lichamen wiskundeinteractief

Een kubus heeft:6 gelijke vierkanten als zijvlakken, 12 ribbenen 8 hoekpunten. De zijvlakken zijn een grondvlak, een bovenvlak en 4 opstaande zijvlakken.

doorsneden van een kubus en een vlak wiskunde

doorsneden van een kubus en een vlak wiskundeinteractief.be De doorsnede van het vlak door de drie rode punten is een vierkant. Maar wanneer je de punten versleept ziet de doorsnede er meteen heel anders uit. Probeer ook volgende figuren te verkrijgen:

Les 4: Doorsnede Kubus / Onderwijskunde 4, OnWiskunde

Hierbij hebben zij zicht op hoe een kubus eruit ziet met een doorsnede. Bij dit model valt dus goed te differentiren. Daarbij is dit model zo gemaakt dat het bij vrijwel elke opgave te gebruiken valt. Voor leerlingen die een opgave lastig vinden, kun je dit model er dus gemakkelijk bij pakken, om de inzicht te geven aan de leerlingen.

Ruimtelijke vouwen – Wiskunde voor de basisschool

De kubus is een figuur dat is opgebouwd uit 6 vierkanten. Voor deze kubus heb je 6 Sonobe units nodig. De kubus in het voorbeeld is gemaakt met 3 kleuren. Je hebt dan 2 vouwblaadjes nodig van iedere kleur.

Zijde (meetkunde) Wikipedia

Een kubus heeft 6 zijden In de meetkunde heet elk van de begrenzende vlakken van een veelvlak of elk van de begrenzende lijnstukken, waaruit een veelhoek is opgebouwd, een zijde van dat veelvlak of die veelhoek. De begrenzende veelhoeken van een veelvlak worden ook de zijden of ook zijvlakken van het veelvlak genoemd.

hot articles